Zrinszki Alapítvány

Rólunk

Egyszerű, hétköznapi emberek vagyunk, de mertünk nagyot álmodni, a család és barátaink segítségével létrehoztuk a Zrinszki alapítványt. Az alapító Kovács László a Zalai Biztonsági Szolgálat tulajdonosa.
A kuratórium tagjai:

Janiga György a Belga Étterem üzletvezetője,
Győrfi Gabriella rengeteg jótékonysági kezdeményezés szervezője, ügyfélreferens,
Zrinszki Mónika a kuratórium elnöke, a Siker Könyvelőiroda tulajdonosa és igazgatója,
Zrinszki István vezető koordinátor.

Mindnyájan szegény családból származunk régóta vártunk a lehetőségre, hogyha majd egyszer anyagi helyzetünk megengedi - nem elfelejtve honnan jöttünk -  támogatni tudjuk a rászorulókat, különösen a gyermekeket és az időseket, hiszen ők,  a  legrászorultabbak.  Nagy szükségük van minden  segítségre, támogatásra. Különösen fontos  számunkra a gyerekek, fiatalok egészséges fejlődése, ezzel szorosan összefügg a sport. Alapítványunk fő profilja: a gyermekek jólétéről, a sport körülményeinek megteremtéséről és az idősek segítéséről való gondoskodás támogatása. Komoly ok késztet egy családot ,hogy szabadidejét és pénzét nem sajnálva valóra váltson álmokat.  Kis kezdeményezésekből nagy projekteket valósítson meg. Miért? Kérdezhetik sokan? A válasz egyszerű: boldog embereket akarunk látni magunk körül. Így mi is azokká válhatunk.

2016 novemberében a Belga Étterem tulajdonosának családjában született meg az ötlet, hogy mikulás alkalmából oszthatnánk városunk gyermekeinek ajándék csomagokat. A kezdeményezés célja az volt, hogy egyetlen gyermek, még a legszegényebbek sem maradhatnak ajándék nélkül. Zalaegerszegen, az étterem teraszán  kialakított, nagy sikerű, csodaszép Mikulás udvarba  a város összes óvodása meghívót kapott, ahol a szülőkkel és testvérekkel együtt  közel 5000 embert tudtunk fogadni és 2200 db ajándékcsomagot osztottunk ki. A csillogó szemű kisgyermekek maguk említették a Télapónak a kívánságok közt, hogy szebb játszótereket szeretnének. Tavasszal fel is kerestük az óvodák vezetőit, hogy felmérjük a helyzetet és megnézzük, hol mit tudunk segíteni.

Első körben a legrosszabb állapotban lévő óvodai játszóterek felújítása, a legelhasználtabb játékok renoválása, biztonságossá és újra használhatóvá tétele volt a cél. De aztán hetek alatt kinőtte magát  a kezdeményezés.  Új KRESZ park építésén túl, homokozók újraépítésén át, gyakorlatilag a város összes óvodájának játszótere teljes felújításra került. Külön kérésre a Békeligeti Iskola udvara is megszépült.  2017. május elején kezdődtek a munkálatok és október közepén fejeződtek be.  A teljes projekt összköltsége körülbelül 10 millió forintba került, ami piaci áron ennek többszöröse lett volna, de  sok helyen tudtunk alapanyagot vásárolni beszerzési áron, vagy kedvezményesen. A költségeket jelentősen csökkentette az is, hogy többen társadalmi munkában dolgoztak. Költségeinket minden esetben minimalizáltuk és a leghatékonyabban alakítottuk ki, így sikerülhetett, hogy csodával határos módon hosszú idő után Zalaegerszeg összes óvodájának és a Békeligeti iskolának játszóterei megújulhattak ebből a keretből.

Megszerzett tapasztalatainkkal a gyermeknapi jelmezes rendezvények, kórház látogatások, a Mikuláspark, idősek otthonainak látogatásával, ZTE támogatás, JUDO Egyesület támogatása, Birkózó Egyesület támogatása létrehoztunk egy alapítványt. A  Zrinszki Alapítvány fogja a jövőben az összes általunk kezdeményezett sport és szociális támogatást nyújtó segítséget biztosítani a rászorulóknak.  Családunk elkötelezett abban, hogy az általunk működtetett vállalkozások mindegyike - Siker Könyvelőiroda, Belga Étterem és Söröző, Zalai Biztonsági Szolgálat- nyereségének 20 %-át az alapítványnak adja minden évben. Alapítványunk természetesen nyitott bármilyen külső megkeresésre, csatlakozhat bárki, hiszen együtt többet tehetünk szeretett városunkért.